
Våra producenter
Våra producenter
Svamp växer och säljs året runt, även om klimatet är som mest optimalt under vår och höst. Kantareller, karljohansvamp och trattkantarell går inte att odla. Kantareller kan bara växa i symbios med träd. Dem köps in från plockare, oftast från Värmland, där det växer mycket viltsvamp. All svamp skördas för hand av erfarna medarbetare.
För att svampen ska trivas är miljön byggd för att efterlikna svampars naturliga miljö med rätt belysning, temperatur och luftfuktighet. Svamparna får växa i egen takt och när de, efter ungefär en vecka, är klara, plockas de för hand. De minsta champinjonerna, de som säljs som ”pärlor” till restaurangerna, är så små att de måste skäras av med stilett.
“Efterfrågan på svenska ekologiska produkter ökar hela tiden, något vi är väldigt glada över att kunna möta med våra svampar. Vi är idag Sveriges ledande svampföretag och det enda som är 100% ekologiskt”
- Mathias Persson
Våra producenter