Rätt råvara på rätt plats
Sverige består av en unik mångfald av klimatzoner med helt olika förutsättningar för råvaror att utvecklas. Midnattssol, fjällsjöar, strandslåtterängar, kustremsor, slättland, högland, saltvatten, bräckt vatten, barrskog, lövskog. Förutsättningar att förvalta. Lyfta fram och utveckla. Att odla, föda upp eller förädla där debästa, naturliga förutsättningarna finns kräver ofta ett mindre behov av insatser i form av gödning, bekämpning och tillsatser.
Sortiment ur alla väderstreck
Råvarorna i Smakriket tar ofta slut när säsongerna växlar. De framställs på ett sätt som industrin inte kan efterlikna och innehåller inga onaturliga tillsatser som förlänger hållbarheten. När säsongen är till ända för en producent så finns det en annan i ett annat smakrike som kan ta vid tack vare vårt långa land. Smakriket är inte unikt för att vi har en exceptionellt bra svensk ost, utan för att vi har många.