100-årigt familjeföretag
Familjen Boeri började odla oliver och pressa olja för över 100 år sedan. Idag är det fjärde generationen som leder företaget och man utvecklar sortimentet med hjälp av både öl och gin - givetvis med inslag av oliv.
Oliverna som odlas här i Badalucco är av sorten Taggiasca, en av de mest delikata sorterna. Under skörd samlas hela byn och täcker de branta kullarna med finmaskiga nät som sys ihop runt träden för att inga oliver ska undgås. Sedan krattas och skakas träden varsamt för att oliverna ska trilla ned. Byn hjälps åt med att frakta skörden till Boeris kvarn där olja framställs genom kallpressning.
Olivoljan som pressas får en låg syra och mjuk fruktighet som förstärker matens egenskaper utan att ingripa allt för bestämt. Genom åren har flera olika oljor med olika karaktär tagits fram och nu finns dessutom smaksatta varianter med bland annat citron, rosmarin och tryffel. Utöver olja tillverkar Roi bland annat tapenade, pesto, soltorkade tomater och såklart oliver.