Varje dag sås tiotusentals örter, kryddväxter och sallater i växthusen på Ekerö. Hantverk kombineras med ny och smart teknologi och på så sätt odlas smakrika kryddor och blad av högsta kvalitet. Växthusen värms med bergvärme som också håller kylrummen svala, det finns en stor omsorg om miljön ochden har funnits länge. Stora delar av sortimentet är kravmärkt.
Inga bekämpningsmedel används utan skadeinsekter får möta sina egna naturliga fiender och växtnäringen som används cirkulerar i slutna system. Orto Novo klimatcertifierades redan 2010 och arbetet med att minska negativ miljöpåverkan pågår ständigt.
Kvalité
Flera av Orto novos trogna kunder tillhör den svenska kock-eliten och tillsammans utvecklar man sortimentet av kryddor och sallater, nyfikenhet och önskan att fler ska kunna laga god mat med färska, doftande och nyskördade kryddor och blad är a och o i verksamheten. Det finns hemliga delar i växthusen där det pågår odlingsexperiment och endast särskilt inbjudna vet vad som sker. Innovation och passion i ljuv kombination.
Orto Novos lager är växthusen, örterna och sallaten skördas och paketeras samma dag som de levereras, färskare än så går det inte att få. Importerade sallader transporteras långväga och kan vara en vecka gamla innan de når kunden. Visionen är att kunna erbjuda svenskodlad och nyskördad sallad för Sveriges hela behov!