Våra producenter
Läs mer om alla produkter på Gli Aironis hemsida.
Våra producenter
Fram till för bara några år sedan fokuserade italiensk risodling på kvantitet och på urskillningslös användning av kemiska gödningsmedel och jordbrukskemikalier, vilket var förödande för denna typiska våtmark. Gråhägrarna försvann fort, men är nu tillbaka sedan man bestämde sig för att arbeta med en mindre aggressiv jordbruksform.
Gli Aironis ris är den enda på marknaden som bibehåller sin Gemma oförädlad under produktionen. Dels så bevaras proteiner, vitaminer, mineraler och enzymer som du finner i det yttre lagret, men du får också en bevarad elasticitet som ger riset en maximal absorption under tillagningen, både när det gäller kompakthet och dess smak. Så när du gör din risotto, kommer du att uppskatta dess enastående förmåga att absorbera vätskor även efter tillagning. Detta åstadkommer man med en minimal blekning och en unik skalning i kvarnar av sten.
I Grönsakshallens sortiment finns ris av sorterna:
Carnaroli
Arborio, rött, svart
Nebbia fog (rökt carnaroliris)
Läs mer om alla produkter på Gli Aironis hemsida.
Ett familjeföretag i femtegenerationen
Strada delle Grange, 8 / 13034
Lignana (VC) Italy / P.I.
Våra producenter