Till sidans huvudinnehåll

World Chocolate Masters - Kasper Nordisk mästare

World Chocolate Masters - Kasper Nordisk mästare
Sverige och Kasper Kleihs säkrade 5 mars sin plats i World Chocolate Masters och kommer att representera Norden i världsfinalen 2026. Kasper Kleihs har imponerat med sin kreativa tolkning av temat och sin precision i utförandet.
The chef scored high with a creative approach to the theme but also with precision in execution
“The chef scored high with a creative approach to the theme but also with precision in execution”

- World Chocolate Masters utlåtande

Kasper är en av landets främsta konditorer och blev 2021 utsedd till Årets Konditor. Han har under sin karriär hunnit med att ta guld och silver i Culinary World Cup och Culinary Olympics med det svenska kocklandslaget samt segrat i Global Pastry Europe.

Fyra moment

World Chocolate Masters regionala kvaltävlingar hade i år temat “Play!” och bestod av fyra moment: Tårta, bakelse, pralin och chokladskulptur. Kasper har inom temat inspirerats av dataspelsvärlden i allmänhet och spelet World of Warcraft i synnerhet. Nedan följer en beskrivning av Kaspers skapelser.

TÅRTA - “The Horde Hut”
Vilda svenska hallon bjuder på sin syrlighet i kombination med den intensiva smaken av Cacao Barry Ghana mjölkchoklad och Callebaut Sao Thomé mörk choklad. Ett krispigt lager av Callebaut RB1 tillför både smakdjup och textur, medan kakan får en frisk touch av citronverbena.

BAKELSE – "The gaming mouse"
En skapelse som representerar ett nyckelverktyg för spel — musen! Under ett krispigt mandelskal döljer sig syran från Callebaut Sao Thomé tillsammans med Maraschino-körsbär. För att matcha alla smaker använder kocken Cacao Barry Zéphyr Caramel.

PRALIN – "The experience bar"
En smakexplosion uppnådd med svenska svarta vinbär, ihop med karamelliserade hasselnötter och Cacao Barry Zéphyr. De röda frukterna tillsammans med Cacao Barry Ghana mjölkchoklad gör det till kockens val för att matcha resten av receptets ingredienser.

Pralin och bakelse

Vi på Grönsakshallen Sorunda är stolta över att ha fått vara en del av Kasper Kleihs resa till den nordiska uttagningen av World Chocolate Masters 2025. Nu ser vi fram emot resan mot världsfinalen 2026!

Foto: Morten Degn och Sorundahallarna/Niklas Sjöberg

Läs mer

Välkommen att bli kund hos Grönsakshallen Sorunda

Kontakt

Välkommen att bli kund hos Grönsakshallen Sorunda

För kräsna krögare, vi säljer service där produkten ingår.
Grönsakshallen Sorunda är den personliga leverantören av främst frukt och grönt till restaurang- och storköksmarknaden och vi triggas av att utvecklas tillsammans med Sveriges bästa krögare och världens bästa leverantörer.
God arbetsgivare

Hållbarhet

God arbetsgivare

Våra medarbetare utgör grunden för vår framgång och för oss är det viktigt att medarbetarna trivs, utvecklas, mår bra och känner sig trygga.
Egen produktion

Sortiment

Egen produktion

I vår egen produktion skalas, sköljs, skärs och pressas frukter och grönsaker för att underlätta våra kunders vardag. Låt oss hjälpa till!
Allt för din bar

Sortiment

Allt för din bar

Vi på Grönsakshallen Sorunda erbjuder ett stort sortiment av ”det lilla extra” för din bar och tillsammans med våra vänner på Martin & Servera och Galatea vågar vi påstå att vi har allt för din bar.
Sidan skapades 2025-03-07