Kasper är en av landets främsta konditorer och blev 2021 utsedd till Årets Konditor. Han har under sin karriär hunnit med att ta guld och silver i Culinary World Cup och Culinary Olympics med det svenska kocklandslaget samt segrat i Global Pastry Europe.
Fyra moment
World Chocolate Masters regionala kvaltävlingar hade i år temat “Play!” och bestod av fyra moment: Tårta, bakelse, pralin och chokladskulptur. Kasper har inom temat inspirerats av dataspelsvärlden i allmänhet och spelet World of Warcraft i synnerhet. Nedan följer en beskrivning av Kaspers skapelser.
TÅRTA - “The Horde Hut”
Vilda svenska hallon bjuder på sin syrlighet i kombination med den intensiva smaken av Cacao Barry Ghana mjölkchoklad och Callebaut Sao Thomé mörk choklad. Ett krispigt lager av Callebaut RB1 tillför både smakdjup och textur, medan kakan får en frisk touch av citronverbena.
BAKELSE – "The gaming mouse"
En skapelse som representerar ett nyckelverktyg för spel — musen! Under ett krispigt mandelskal döljer sig syran från Callebaut Sao Thomé tillsammans med Maraschino-körsbär. För att matcha alla smaker använder kocken Cacao Barry Zéphyr Caramel.
PRALIN – "The experience bar"
En smakexplosion uppnådd med svenska svarta vinbär, ihop med karamelliserade hasselnötter och Cacao Barry Zéphyr. De röda frukterna tillsammans med Cacao Barry Ghana mjölkchoklad gör det till kockens val för att matcha resten av receptets ingredienser.

Vi på Grönsakshallen Sorunda är stolta över att ha fått vara en del av Kasper Kleihs resa till den nordiska uttagningen av World Chocolate Masters 2025. Nu ser vi fram emot resan mot världsfinalen 2026!
Foto: Morten Degn och Sorundahallarna/Niklas Sjöberg